Rasim Ljajić: Neka Šešelj dovede advokata da mu prepišem svoje firme

Radiosarajevo.ba
Rasim Ljajić: Neka Šešelj dovede advokata da mu prepišem svoje firme
Nastavljaju se verbalni napadi lidera srbijanskih radikala i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja na ministra trgovine Srbije Rasima Ljajića.

Prvi čovjek SRS-a na sjednici parlamenta u utorak rekao je da je Ljajić vlasnik preduzeća "Ikan company", podizvođača firme "Alk company", te da finansira izgradnju 14 zgrada od po 100 stanova u ruskom Sočiju.

"Ne bih imao ništa protiv toga da Ljajić kome je od babovine ostalo bogato nasljedstvo finansira 1.400 stanova. Međutim, to je nespojivo s funkcijom potpredsjednika Vlade", rekao je Šešelj.

Ljajić je odgovorio osuđenom ratnom zločincu koji ga je ranije optužio i da je vođa narko kartela.

"Više ne mogu da vjerujem šta taj čovjek priča. Kamo sreće da je sve istina. Vlasnik sam te firme taman koliko i on. Ni manje ni više od toga. Evo, poklanjam mu svoj dio, i u toj i u svakoj drugoj firmi u kojoj sam navodno vlasnik. Slobodno neka dovede advokata da mu to potpišem", poručio je Ljajić, dok je zastupnik njegovog SDPS-a Milorad Mijatović zatražio da se Šešelju oduzme mandat jer je ratni zločinac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije