Rasim Ljajić: Erdogan u ponedjeljak u Srbiju dovodi 100 turskih privrednika

Radiosarajevo.ba
Rasim Ljajić: Erdogan u ponedjeljak u Srbiju dovodi 100 turskih privrednika
Foto: Anadolija / Vučić i Erdogan tokom posljednje posjete turskog predsjednika Srbiji

U ponedjeljak u zvaničnu posjetu Srbiji stiže turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. U Beogradu će se sastati sa srbijanskim zvaničnicima, ali i članovima Predsjedništva BiH.

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, u intervjuu ta RTS ukazao je na ekonomski značaj posjete turskog predsjednika.

"Trgovinska razmjena između Srbije i Turske prije dvije godine iznosila je 800 miliona dolara, a danas je premašila 1,3 milijarde. S Erdoganom dolazi više od 100 privrednika i to je prilika za suradnju s našim biznismenima. Ali, partnerstvo s Turskom važno je i zbog njene pozicije na međunarodnoj sceni", rekao je Ljajić.

Srbijanski ministar dotakao se i autoputa između Srbije i BiH čiju izgradnju finansira Turska.

"To je veoma važan projekat za građevinsku operativu u obje zemlje. Uz to, ulazi se u ozbiljan investicioni ciklus s BiH sa kojom imamo najveću trgovinsku razmjenu, a najgoru putnu infrastrukturu. Uz to potrebna je stabilnost i saradnja u regionu. Put znači život i povezanost zbog čega ovo jeste i mirovni projekat", naveo je Ljajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije