Ramush Haradinaj: Takse ostaju, neće biti "dodikove republike" na Kosovu!

Radiosarajevo.ba
Ramush Haradinaj: Takse ostaju, neće biti "dodikove republike" na Kosovu!
Foto: Anadolija / Ramush Haradinaj

Premijer Kosova Ramush Haradinaj na Facebooku je napisao da neće dozvoliti ukidanje taksi na proizvode iz Srbije i BiH, niti stvaranje "dodikove republike" na Kosovu.

"Hvala vam svima što ste toliko uz mene ovih dana. Nikad nisam osjećao da sam sâm! Tržište za priznanje, a ne podjelu Kosova. Neće biti 'dodikove republike' na Kosovu!", napisao je Haradinaj

Podsjetimo, kosovski premijer podnio je postavku nakon što ga je Međunarodni sud u Haagu po treći put optužio za zločine Oslobodilačke vojske Kosova.

U intervjuu za Radio Slobodne Europe, Haradinaj je objasnio da je ostavku podnio zato što je za njega neprihvatljivo da se pred istražiteljima Specijalnog suda za ratne zločine u Hsagu, koje ga je pozvalo kao osumnjičenog, pojavi kao premijer Vlade Kosova.

Naglasio je da svoja politička uvjerenja neće mijenjati, te da takse od 100 posto na proizvode iz Srbije, koje je Kosovo uvelo decembra prošle godine, ne bi trebalo ukidati sve do priznanja kosovske nezavisnosti. Podvlači da trenutne okolnosti ne smiju dovoditi u pitanje funkcionisanje pravne države na Kosovu, niti uticati na odugovlačenje sa izjašnjavanjem građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije