Edi Rama najavio: Ukinut ćemo granice i ka Crnoj Gori, Makedoniji i Grčkoj

Radiosarajevo.ba
Edi Rama najavio: Ukinut ćemo granice i ka Crnoj Gori, Makedoniji i Grčkoj
Foto: Twitter / Edi Rama

Predsjednik albanske vlade Edi Rama u novogodišnjem obraćanju poručio je da je otvaranje granice sa Kosovom samo početak, te da Albanija namjerava isto da učini i sa granicama sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grčkom, piše Gazeta Observer.

“Uskoro, vjerujem tokom proljeća, granica između Albanije i Kosova bit će po kriterijumima Šengenskog sporazuma. Otvorene granice sa Makedonijom, Crnom Gorom i Grčkom u bliskijoj su nam budućnosti od prijema zemlje u EU”, rekao je Rama, prenosi CdM.

Podsjetimo, 29. decembra premijer Kosova Ramush Haradinay napisao je na svom nalogu na Facebooku da od tog dana “granica Kosova prema Albaniji ne postoji”.

“Od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji. Imat ćemo samo jednu zajedničku stanicu. Rad će se nastaviti i u martu ulazimo u drugu fazu potpunog uklanjanja granice između Kosova i Albanije, na osnovu Šengenskih principa”, napisao je Haradinay, a prenio Zeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije