Putnici nisu mogli da izađu iz aviona skoro 60 minuta

Radiosarajevo.ba
Putnici nisu mogli da izađu iz aviona skoro 60 minuta
Foto: EPA-EFE / Putnici u avionu kompanije Croatia Airlines proveli su skoro sat u letjelici na pisti Zagrebačkog aerodroma

Putnici u avionu kompanije Croatia Airlines proveli su skoro sat u letjelici na pisti Zagrebačkog aerodroma prije nego što su se vrata aviona otvorila.

„Na zagrebački aerodrom smo sletjeli sa zakašnjenjem jer je bilo nevrijeme, trebalo je da poletimo u 21.15 (iz Munchena), a da sletimo u 22.25, ali poletjeli smo sa 20 do 25 minuta zakašnjenja, pa smo toliko i kasnili u dolasku“, izjavio je za portal Index.hr jedan od putnika.

Čak nisu mnogo kasnili, možda dvadesetak minuta.

„Kad smo stigli, pilot nam je rekao da se radno vrijeme zračne luke završilo u 22.30 sati, čini mi se, a mi smo sletjeli malo nakon toga i da ćemo morati da sačekamo dok ne dođe neko zadužen za prihvat putnika. I da ne možemo izaći iz aviona iz bezbjednosnih razloga“, rekao je sagovornik hrvatskog portala.

O događaju koji se desio putnicima koji su letjeli iz Munchena za Zagreb u nedjelju uvečer portal je pitao Croatia Airlines i aerodrom "Franjo Tuđman".

Stigao je odgovor iz CA, a iz aerodroma su usmeno objasnili da i oni stoje iza napisanog.

"Zbog privremene obustave usluga prihvata i otpreme aviona Zračne luke 'Franjo Tuđman' u kasnim večernjim satima 16. juna ove godine, posljedično je došlo do kašnjenja u iskrcaju putnika nakon slijetanja aviona iz Frankfurta i Munchena, te kašnjenja u ukrcaju putnika na odlaznim letovima kompanije iz Zagreba u Skoplje, Dubrovnik, Split te Zadar i Pulu. Kompanija se izvinjava svim putnicima sa navedenih letova zbog neplaniranog poremećaja u putovanju, iako na razloge poremećaja nije mogla uticati", odgovaraju iz CA.

Šta je uzrok "privremene obustave usluga prihvata i otpreme aviona" i "neplaniranog poremećaja", nije objašnjeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije