Putarina u Hrvatskoj poskupljuje za 10 posto

Radiosarajevo.ba
Putarina u Hrvatskoj poskupljuje za 10 posto
Arhiva/Ilustracija / Manje obustave zbog radova
Od prvog jula (subota) putarine će u Hrvatskoj poskupjeti za deset posto.

U pitanju su ljetne tarife putarine za motocikle i osobne automobile na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb.

Putarine će do 30. septembra biti deset posto skuplje u odnosu na zimske tarife. Od subote će vožnja autocestom osobnim vozilom, recimo od Zagreba do Splita umjesto 181 kunu (47 KM) koštati 199 kuna (52 KM). Ljetna tarifa cestarine na relaciji Zagreb – Rijeka iznosit će 77 kuna (20 KM), sedam više u odnosu na zimsku tarifu. Vožnja ljeti od Zagreba do Osijeka bit će 12 kuna skuplja i iznosit će 134 (35 KM) kune.

No, putarina na nekim dionicama autocesta HAC-a i ARZ-a i nakon stupanja na snagu ljetne tarife ostat će iste, a na nekima će biti povećana i više od deset posto zbog posebne metodologije plaćanja.

A prema toj metodologiji, cijena se računa i naplaćuje prema udaljenosti između dvije tačke naplate, grupi vozila te jediničnoj cijeni po kilometru. Ljetne tarife na autocestama HAC-a i ARZ-a dogovorene su u sklopu sporazuma Hrvatske i Svjetske banke oko restrukturiranja cestarskog sektora, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije