Prvi vikend otvaranja ski sezone na Kopaoniku privukao ljubitelje zimskih sportova

Anadolija
Prvi vikend otvaranja ski sezone na Kopaoniku privukao ljubitelje zimskih sportova
Foto: AA / Prvi vikend otvaranja ski sezone na Kopaoniku
Prvi vikend otvaranja ski sezone na Kopaoniku privukao je ljubitelje zimskih sportova, pa su se na početku devetog Ski openinga danas mogli vidjeti prvi skijaši različitih uzrasta.

Prvi skijaši imali su priliku da isporobaju staze Karaman greben, Pančić, Krst, Malo jezero i Mašinac. Na stazama ima oko 30 centimetara utabanog snijega.

Ski sezonu Kopaonik dočekuje sa dvije nove staze na lokaciji Gvozdac, dužine od dva kilometara, a pored njih izgrađena je i nova staza na potezu od Pančica ka Dubokoj.

Noćno skijanje se pokazalo kao veoma popularno, pa će ski centar imati još jednu noćnu stazu i to na Pančiću.

Marija Minić (29) iz Beograda nikada ne propušta otvaranje ski sezone na Kopaoniku, a to je, kako kaže, ujedno i prilika da se nađe sa svojim prijateljima iz Južne Srbije.

Dvadesetpetogodišnja Isidora Jovanović, takođe iz Beograda, navela je da, kao i Marija, na ovu planinu voli da dolazi i zimi i ljeti.

Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62 kilometra staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Osim toga, za najmlađe skijaše i sve druge koji prave svoje prve skijaške korake, postoje dva ski vrtića, a tu je i šest ski škola koje su dobile licencu za obuku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije