Prve pretpostavke: Kako su ubice locirale Strahinju Stojanovića

0
Radiosarajevo.ba
Prve pretpostavke: Kako su ubice locirale Strahinju Stojanovića
PrtScr / Nakon eksplozije

Strahinja Stojanović (30) preminuo je jučer u Beogradu kada je ispod njegovog automobila koji je vozio, eksplodirala postavljena bomba. Tom prilikom lakše je povrijeđena i 45-godišnja Kolumbijka, Sonja Suarez Gomez, koja se nalazila na suvozačevom mjestu.

Ovaj Zemunac, u žižu javnosti dospeo je 2018. godine, kada je prvi put pod njegov automobil, tada marke Audi, postavljena bomba. S njim je tada bila bivša misica, a njegova djevojka, iz Španije, Olac Bilbao Gonzales, koja je u trenutku detonacije bila u vozilu, dok se Stojanović vratio do stana po mobilni telefon i tog puta izbjegao tragediju.

Ovoga puta, s njim je bila kolumbijska državljanka, Sonja Suarez Gomez, koja je prethodnih šest mjeseci provodila u Srbiji. Pretpostavlja se da su upravo fotografije koja je ona objavljivala na društvenim mrežama "pomogle" egzekutorima da dođu do tačne lokacije Stojanovića.

Prve analize podmetnutog eksploziva ukazuju da je u likvidaciji Strahinje Stojanovića najverovatnije korišćen b. Na to ukazuju i ostaci džipa, jer se poslednjih godina u mafijaškim razračunavanjima na ulicama Beograda koristio ovaj eksploziv ili trotil.

Oni su ga najvjerovatnije locirali preko njenog profila, budući da je ona veoma aktivna na Instagramu. Tamo je objavljivala zajedničke fotografije s nastadalim Stojanovićem i to njihove boravke na Zlatiboru i Kopaoniku. Tako se u svakom trenutku moglo vidjeti gdje se oni nalaze. Prema podacima iz policije, Kolumbijka je u Srbiju ušla pred sam početak vandrednog stanja, nakon čega je nije ni napuštala, piše Blic.

Slična situacija, dogodila se prije otprilike godinu dana, kada je njegova tadašnja devojka misica Olac, objavila njihovu zajedničku fotografiju. U opisu je napisala "Gospodin i gospođa Stojanović", a budući da su postojale indicije da je Stojanović umiješan u ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, postojala su saznanja da ga je ona odala upravo ovom objavom, jer se on nakon prve eksplozije navodno krio u Španiji kod nje.

Podsjetimo, Stojanović je od ranije poznat policiji, ali i domaćoj javnosti po svojoj burnoj prošlosti i debelom dosijeu. Pretpostavlja se da je upravo on pratio advokata Ognjanovića neposredno prije likvidacije.

U dosijeu Strahinje Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine na uglu ulica Rimske i Vojislava Ilića ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije