Protestantima prijetio izmetom: Kako je vlasnik Pinka dočekao opozicionare

Radiosarajevo.ba
Protestantima prijetio izmetom: Kako je vlasnik Pinka dočekao opozicionare

Vlasnik beogradske televizije Pink Željko Mitrović, pod pseudonimom "DJ Žeks", organizirao je danas "žurku" za zaposlene, ali i najavljene učesnike protesta "1 od 5 miliona" u glavnom gradu Srbije.

Kako je objavljeno na sajtu Pinka, on je u "prvom satu performansa zagrijao masu odabranom muzikom, od evergreen remiksa, do rocka i himni house muzike", prenosi Danas.

Umjesto direktnog obraćanja okupljenima, Mitrović je pored muzike, pripremio omiljene replike iz kultnih filmova srbijanske kinematografije.

Na ovaj način, ističe se na sajtu Pinka, "Mitrović je poslao jasnu poruku da nikada neće na ovakve napade odgovarati nasiljem, već muzikom i humorom“.

Učesnici protesta "1 od 5 miliona", koji su najavljivali okupljanje ispred Pinka, večeras su na početku skupa pored Vlade Srbije objavili da mijenjaju trasu, a oko 18 sati lideri opozicije položili su vijenac ispred "ružičaste televizije" koja se smatra udarnom propagandnom pesnicom režima Aleksandra Vučića.

Beograđani opet na ulicama: Lideri opozicije položili vijenac ispred RTV Pink

Glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić smatra da je Mitrović "nasjeo" i objašnjava da organizatorima protesta nikada i nije bila namjera da odu pred zgradu Pinka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije