Profil ubice: 'Jelenu je ubio snažan muškarac pun mržnje'

Radiosarajevo.ba
Profil ubice: 'Jelenu je ubio snažan muškarac pun mržnje'
/ Jelena Marjanović
Kako vrijeme prolazi, teže je naći dokaz ko je ubica Jelene Marjanović.

Samo zanesenjaci u policiji nastaviće da traže dokaz koji će rasvijetliti zločin, kaže beogradski kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Pjevačica Jelena Marjanović ubijena je prije 53 dana, a njeno tijelo nađeno je na nasipu u Borči. Otad inspektori danonoćno rade na ovom slučaju. Uprkos opsežnoj istrazi, još nije utvrđeno ko je i zbog čega Jelenu usmrtio sa nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu.

„Oružje kojim je ubijena nije nađeno. Ne zna se ni da li je na mesto na kome je telo nađeno Jelena doneta ili dovučena, na šta ukazuje nađena patika. Nema ni bioloških tragova. Oni su verovatno uništeni sticajem okolnosti - previše ljudi na mestu na kome je nađeno telo, vremenski uslovi, ili je možda zločin detaljno isplaniran“, navodi kriminolog Radovanović.

Jelenu je, smatra on, ubio snažan muškarac. „Ubica je morao da bude snažne građe da bi je prvim udarcem onesvestio i savladao. To ne bi mogao neko slab“, smatra Radovanović.

O motivu ubistva pjevačice zasad se samo spekuliše, mada sagovornik Blica napominje da praksa u Srbiji pokazuje da većinu zločina počini neko iz porodice.

„Sam način ubistva ukazuje na veliki emotivni naboj, koji može biti posledica zaljubljenosti, mržnje, besa. Ne treba zaboraviti da je ona bila lepa žena u supkulturnom društvu u kome ima dosta patoloških tipova. Okrenuti tom estradnom svetu, obožavaju ili mrze žene. To su potpuno neprimetni ljudi, ničim istaknuti“, kaže Radovanović.

On ne odbacuje mogućnost da je ubica erotoman, muškarac koji za kaznu ubija ženu koja mu nije posvetila dovoljno pažnje.

Ubica ne oseća nikakvu krivicu zbog toga što je uradio, niti zločin smatra lošim“, kaže Radovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije