Privedeni huligani koji su napali Srbe kod Knina dok su gledali utakmicu

Radiosarajevo.ba
Privedeni huligani koji su napali Srbe kod Knina dok su gledali utakmicu
Arhiv / Ilustracija

Policija je jučer, kako doznaje Slobodna Dalmacija iz dva neovisna izvora, privela više osoba za koje sumnjaju da su učestvovali u napadu na goste lokala "Petko" u Uzdolju kod Knina, koji su u srijedu 21. augusta gledali nogometnu utakmicu između Crvene zvezde i Young Boysa.

Prema istim izvorima, priveden je dio napadača dok se za ostalima, koji su navodno također identificirani, još intenzivno traga.

Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske, istina je da je u toku intenzivno kriminalističko istraživanje vezano uz taj događaj koje je obuhvatilo više osoba, no ono nije dovršeno.

Policija je, inače, nakon konzultacija sa Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku događaj od 21. augusta kada je oko 22.30 sati grupa maskiranih osoba upala u lokal "Petko" u Uzdolju okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda iz članka 324. stavak 2. Kaznenog zakona.

S obzirom na to da su te večeri napadači, osim uništavanja inventara, fizički napali veći broj gostiju koji su gledali nogometnu utakmicu Crvene Zvezde i Young Boysa te pri tom povrijedili pet osoba, prijeti im kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, piše Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije