Prije mjesec i po autom udario ženu, a sinoć "napuhao" dva promila

Fena
Prije mjesec i po autom udario ženu, a sinoć "napuhao" dva promila
FOTO: Arhiv / Od ranije poznat policiji

 Nepunih mjesec i po dana nakon što je u Dvoru zbog prebrze vožnje sletio u dvorište te udario ženu i nanio joj teške i po život opasne povrede, 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin, koji je kao recidivist poznat tamošnjoj policiji po prometnim prekršajima, sinoć je opet u Dvoru zaustavljen za volanom s gotovo 2 promila alkohola u krvi.

Sisačko-moslovačka policija saopćila je kako je noćas oko 3.30 sati u Dvoru zaustavila automobil zagrebačkih registracija koji je vozio 42-godišnji recidivist, inače državljanin BiH sa statusom stranca na privremenom boravku u RH, a koji je „napuhao“ 1.95 promila.

 Uhapšen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske stanice, a zbog počinjenih prekršaja tokom dana će biti doveden na sud, prenosi Hina.

U policiji napominju kako je isti vozač 1. marta u Dvoru skrivio prometnu nesreću u kojoj je 69-godišnja žena zadobila teške povrede, opasne za život.

 On je zbog neprilagođene brzine tada izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u njeno dvorište, gdje je naletio na nju, da bi potom izašao iz automobila i pješice otišao, a da povrijeđenoj nije pružio pomoć.

 Zbog ove prometne nesreće kazneno je prijavljen zbog izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije