Preživio četiri pokušaja atentata: Uhapšen Miloš Radonjić

Radiosarajevo.ba
Preživio četiri pokušaja atentata: Uhapšen Miloš Radonjić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell / Ilustracija

Državljanin Crne Gore, Miloš Radonjić, uhapšen je u četvrtak u Slavonskom Brodu, tačnije u hotelu gdje je odsjeo, javlja portal Vijesti.hr.

Prema neslužbenim informacijama, Kotoranin je uhapšen zbog krivotvorenih dokumenta pomoću kojih je predao zahtjev za izdavanje pasoša u Novoj Gradišci.

Doveden je na Županijski sud u Sl. Brodu gdje mu je određen istražni zatvor te se kasnije otkrilo da je Crna Gora raspisala potjernicu za Radeljićem i to Interpola u Podgorici s mjerom “uhapsiti”.

Crnogorac se trenutno nalazi pod zaštitom specijalaca u zatvoru u Požegi odakle bi trebao biti prevezen u jedan drugi zatvor u Hrvatskoj.

Do sada je ovaj Kotoranin preživio čak četiri pokušaja atentata. Nakon posljednjeg pokušaja atentata koji se dogodio prije tri godine tokom ljeta u Kotoru, Radonjić nije htio policiji otkriti imena napadača.

Prije toga, Crnogorca su u Dobrota, jednom kotorskom naselju sačekala dvojica muškaraca. Prišla su mu dok je ispred zgrade njegovih roditelja dok je ispred parkirao. Pucali su prema njemu, no Radonjić je bez povreda ušao u blindirani automobil marke Audi A8.

To mu je spasilo život.

Deset dana prije tog napada, Radonjić je teško ranjen ispred svoje kuće u Tivrtu. Za vrijeme kada je parkirao auto, napadači su pucali iz heklera prema njemu. Pogođen je u vrat i rame, a jedan hitac mu je izašao na oko. Bio je teško ranjen, no iskočio je iz automobila i uspio pobjeći.

Mjesec dana prije pucanje pred njegovom kućom, Radonjić je preživio još jednu sačekušu. Trojica muškaraca pucala su u Radonjićev auto dok je u njemu bio s prijateljem. Tada je također uspio pobjeći tako što je otvorio vrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije