Press policije nakon masakra u Zagrebu: Objavljene i nove informacije o žrtvama

Radiosarajevo.ba
Press policije nakon masakra u Zagrebu: Objavljene i nove informacije o žrtvama
Foto: Matija Habljak/PIXSELL / Mjesto zločina u Zagrebu

Načelnik zagrebačke Policijske uprave Marko Rašić na konferenciji za novinare izvijestio je o šesterostrukom ubistvo koje se sinoć dogodilo na Kajzerici.

"Sinoć oko 21 i 30 zaprimili smo nekoliko dojava da je došlo do uporabe vatrenog oružja, na mjestu događaja pronađeno je šestero mrvih - dvije muške osobe, tri žene i jedno dijete. Nakon prikupljanja osnovnih saznanja i obavijesti istragom smo došli do podatka da bi se jedna osoba mogla dovesti u vezu s ovim teškim kaznenim djelom. Ta osoba je zasad povezana s jednom od žrtava, imaju zajedničko dijete. Nakon toga smo doznali s kojim se vozilom udaljio i tada je počela intenzivna potraga u kojou su bili uključene sve policijske snage, uključujući specijalnu policiju", kazao je Rašić prenosi Jutarnji.

Ovo su sestre i dijete koje je šesterostruki ubica hladnokrvno ubio u Zagrebu

"Oko 3 i 30 sati na području Brezovice locirano je osobno vozilo, a počinitelj se nakon poziva na predaju nije predao, nego je izvršio samoubojstvo", rekao je.

Radi se o Igoru Nađu, vozaču taksija čiji je automobil pronađen pokraj naizgled napuštene zgrade sa grafitima na području Brezovice.

Novi detalji masakra u Zagrebu: Pobijena cijela porodica, preživjela beba od 7 mjeseci

Ubio je tri žene, dva muškarca i jedno 10-godišnje dijete u četvrtak navečer u Ulici Radoslava Cimermana u jednom on najstrašnijih zločina od hrvatske nezavisnosti, piše Jutarnji.

Doznali smo i imena četiri žrtve: Dragomir Tojagić, Josipa Tojagić, Filjke Tojagić i Maja Tojagić.

Masakr u Zagrebu: Ubijeno šest ljudi, policija u velikoj potjeri za ubicom

Ubijene su sestre Maja i Josipa, a 10-godišnjak je najvjerovatnije bio Majin sin. Beba koja je pronađena neozlijeđena na poprištu zločina dijete je ubice koji je počinio samoubistvo, doznaje Jutarnji.

U međuvremenu je dvomjesečna beba iz KBC-a Zagreb prebačena u Dom za djecu u Nazorovoj.

Uviđajem na oba mjesta događaja rukovodio je zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici uz pomoć ekipe za uviđaj i vještaka. Šef zagrebačke policije poručio je da je u toku daljnje krim istraživanje.

Novinare je izvijestio da je motiv zasad nepoznat.

Svjedok masakra u Zagrebu: Izašao sam na balkon, začuo pucnjeve, a zatim jauk žene

"Zajedničko dijete ubojice i jedne od žrtava je pronađeno, prebačeno u zdravstvenu ustanovu gdje je pregledano i smješteno dalje u odgovarajuću ustanovu. Nie bilo prijetnji, obiteljskog nasilja od strane počinitelja prema žrtvi. Počinitelj nije ranije evidentiran za kaznena djela, nego samo 2016. i to za počinjenje prekršaja iz područja javnog reda i mira na području Trešnjevke", rekao je.

Policija objavila identitet šestorostrukog ubice iz Zagreba

Potvrdio je da je medijske napise da se počinitelj bavio taksi prijevozom. Izvijestio je također da je počinitelj ubistva rođen u Vukovaru 1983. godine.

Također je rekao da je samoubistvo počinio kad je izašao iz vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije