Preminuo čuveni meteorolog Milan Sijerković

Radiosarajevo.ba
Preminuo čuveni meteorolog Milan Sijerković
Foto: Express / Meteorolog Milan Sijerković

Hrvatsko meteorološko društvo (HMD) objavilo je u ponedjeljak tužnu vijest: umro je jedan od najpoznatijih hrvatskih meteorologa Milan Sijerković.

"Danas nas je napustio jedan i jedini Milan Sijerković. Gledati gore prema oblacima nikada više neće biti isto", napisali su na svojoj Facebook stranici, a vijest su potvrdili i na Novoj TV, s kojom je Sijerković sarađivao niz godina, javio je Jutarnji list.

Milan Sijerković rodio se 5. novembra 1935. godine u bokokotorskom mjestu Baošiću.

Studirao je geofiziku s meteorologijom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1961. godine. Magistrirao je 1977. godine. Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je u Državnom hidrometeorološkom zavodu Republike Hrvatske u Zagrebu, kao prognostičar.

Honorarno je surađivao na PMF-u u Zagrebu. Bio je u uredništvu časopisa Prirode. Hrvatskoj je javnosti poznat kao televizijska osoba koja gledateljima prikazuje vremensku prognozu. Taj posao radi od 1968. godine, prvo na Hrvatskoj televiziji, a poslije na Novoj TV.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije