Premijer Edi Rama posjetio područja pogođena zemljotresom

Fena
Premijer Edi Rama posjetio područja pogođena zemljotresom
FOTO: EPA / Edi Rama

Premijer Edi Rama posjetio je Thumanu, jedno od najteže pogođenih područja snažnim potresom koji je u utorak ujutro pogodio Albaniju.

U pratnji potpredsjednika Vlade Eriona Braçea i ministra unutrašnjih poslova Sandrera Lleshaja, šef vlade sastao se s lokalnim stanovnicima čije su se kuće srušile zbog snažnog potresa. Stanovnici su rekli da je jedan broj ljudi još uvijek zarobljen ispod ruševina.

Za manje od 40 minuta zabilježena čak tri nova potresa u Jadranskom moru

Ekipe za spašavanje zajedno s hitnim timovima koji dolaze s Kosova, Italije, Grčke i drugih susjednih zemalja, nastavljaju s naporima spašavanja u tom području, javila je ATA.

Uticaji snažnog zemljotresa koji je danas pogodio Albaniju su jaki u Thumani, gradu udaljenom 40 kilometara sjeverozapadno od Tirane i blizu epicentra. U padu dvije zgrade smrtno je stradalo pet osoba, čija su tijela pronađena u ruševinama.

Raste broj žrtava razornog zemljotresa u Albaniji: 22 poginulo, oko 600 povrijeđenih

Zemljotres jačine 6,3 stepeni pogodio je Albaniju u 03:55 sati ujutro.

Institut za geoznanost, energiju, vodu i okoliš saopćio je da se epicentar zemljotresa nalazio oko 10 km od obalnog grada Drača i 31 km od Tirane.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije