Predsjednik Rusije dolazi u posjetu: Šta Srbi spremaju Putinu...

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Rusije dolazi u posjetu: Šta Srbi spremaju Putinu...

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak će posjetiti glavni grad Srbije, Beograd.

Tim povodom bit će organiziran i svečani ručak u Palači Srbije. Putin će u posebno ručku sa još više od 100 gostiju uživati u pažljivo biranim specijalitetima domaće kuhinje, između ostalog i teletini ispod saća, kiselom kupusu i ruskoj salati.

Zaposlenici u Upravi za zajedničke poslove i Generalnom sekretarijatu Predsjedništva odlučili su kako će se ispred gosta iz Rusije pronaći i tradicionalni specijaliteti s naglaskom na delicije koje su domaćice posluživale svojim porodicama za Božić i Srpsku novu godinu.

„Putinu će najprije biti posluženi pršut i kobasice, tartar biftek, nekoliko vrsta domaćih sireva, gibanica, pita od krumpira, sarmice od zelja, ruska salata, te riblje rolice, što će sve biti neka vrsta predjela“, rekao je jedan dobro upućeni poznavatelj u razgovoru za ALO.

Najmanje su se dvoumili, kako naglašava, oko glavnog jela.

„Odluka je donesena lako, pa će tako Putinu biti prezentirana teletina ispod saća. Naći će se tu i janjeće pečenje, svinjetina, te naravno i specijaliteti sa roštilj kao što je leskovačka mućkalica. Poznato je kako je ruski predsjednik obožavatelj ribe pa će mu biti pripremljen i smuđ na žaru i hrskavi som. Uz meso će se poslužiti i povrće sa grila, grah, kiseli kupus, te pečene ljute papričice. Cilj je pokazati da smo dobri domaćini i poslužiti naša najbolja jela koja će biti u duhu praznika i svečane gozbe. Danima se radilo na meniju, jer je Putin veliki prijatelj srpskog naroda, ali i zbog svih ruskih privrednika koji će doći s njim i koji bi Srbiju trebali napustiti sa pozitivnim dojmom. Svi su bili jako posvećeni tom zadatku, od vrha Uprave do kuhara ali i konobara“, naglašava on.

Gostima će bit posluženi i razni deserti, između ostalog i pita s jabukama, makovnjača, rezano voće, a među pićima bit će i crno vino, rakije od dunje i šljive, te šampanjac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije