Predivna priča o mladiću koji je prosjakinji poklonio patike i novom susretu

Radiosarajevo.ba
Predivna priča o mladiću koji je prosjakinji poklonio patike i novom susretu
YouTube / Prtscr
Gesta mladog Beograđanina Radeta Jovanovića oduševila je regiju.

Naime, on je prošle sedmice beogradskoj prosjakinji Danijeli koja teško hoda i  koja je građanima glavnoga grada Srbije poznata jer se uvijek vozi autobuskim linijama 65 i 77, te tužno pjeva i prosi, poklonio patike.

Nakon što joj je mladić poklonio patike koje joj je pomogao obuti, sjeo je i porazgovarao s njom.

Snimak na kojem joj Rade poklanja patike u autobusu se velikom brzinom proširio društvenim mrežama i regionalnim medijima, tako da su svi željeli saznati ko je ovaj divni mladić čija je gesta oduševila sve.

Nakon nekoliko dana, Rade je ponovo sreo Danijelu.

"Ponovo sam sreo Danijelu dok sam išao s majkom. Rekla mi je da joj je baš drago što me vidi i želela je da mi pokloni čokoladu. Zamolio sam je da je odnese deci, na šta je zaplakala", rekao je Rade za Blic.

Hvale ga sa svih strana, a njegova gesta je zaista vrijedna pažnje.

"Juče mi je prišla grupa osnovaca i pitala me da li sam ja taj momak sa snimka. 'Moja mama mi je rekla da se ugledam na vas“, dobacio mi je jedan dečak'", ispričao je Rade.

Svugdje ima zlonamjernih ljudi, pa su neki rekli da je ova priča namještena, ali Rade se ne obazire.

Do sada je radio kao higijeničar u banci. Kada su čuli za ovu priču, kolege s viših položaja su ga počele zezati da slute "unapređenje", ali dobri Rade se ne osvrće.

Nakon priče kontaktirala ga je Frizerska akademija "Šobota" i Rade je odlučno prihvatio poziv, već naredne sedmice počinje s predavanjima i vježbama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije