Pao srbijanski narko kartel: Usred okeana zaplijenjeno 800 kg kokaina

Anadolija
Pao srbijanski narko kartel: Usred okeana zaplijenjeno 800 kg kokaina
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Arhiv

Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je, na osnovu operativnih podataka srbijanske policije, u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, zaplijenjeno približno 800 kilograma kokaina. 

Rebić je naveo i da je razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od državljana Srbije, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu. 

"Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije, uspešno je realizovana zapljena kokaina", rekao je on, objavila je Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, nakon prikupljenih informacija da se ova organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege. 

Direktor policije je ukazao na to da je španska policija, na osnovu tih informacija, u Atlanskom okeanu zaustavila jedrilicu u kojoj je pronađen kokain. 

Rebić je istakao da su tom prilikom pripadnici policije iz Španije uhapsili trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Ruske Federacije. 

On je naglasio da je istovremeno u Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga. 

"Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narko-trafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji", zaključio je Rebić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije