Poznati detalji: Silovatelja kojeg je ubila nožem upoznala u gay klubu

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji: Silovatelja kojeg je ubila nožem upoznala u gay klubu
Foto: Jutarnji.hr / Ilustracija
Dvadesetjednogodišnja I. T. iz Zagreba uhapšena je nedavno zbog ubistva svog silovatelja.

Višestruko osuđivanog silovatelja Darka K. (48) upoznala je u gay klubu u Petrinjskoj ulici u centru Zagreba, a kratak susret bio je dovoljan da je monstruoz “opčini i prestraši”, te namami u svoj stan u zagrebačkoj Novoj Vesi. Tokom večernjeg druženja uvjerio je studenticu da ima neke informacije kako je pojedine osobe žele oteti i da joj je život u opasnosti, prenosi Jutarnji list.

"Detalje oko svega ispričat ću ti u svom stanu. Nije ovdje mjesto za takve priče. Stanujem u blizini", objasnio je Darko K. novoj poznanici. Bilo je to, prema njenim tvrdnjama, dovoljno da povjeruje u njegove dobre namjere i krene s njim kod njega u stan koji je odmah po ulasku zaključao. Ali tu je Darko svoj poremećeni problem sa neutaživom željom za seksom odlučio opetovano staviti u prvi plan i zaglibi s druge strane zakona. Te kobne subote oko 11 sati djevojka je proživljavala pravu dramu.

Djevojka se opirala do te mjere da je pred njim bježala po stanu. Pale su i teške riječi te povišeni tonovi, a u vrhuncu okršaja proradile su i šake. Darko je 21-godišnjakinju, prema njenim tvrdnjama, šamarao i besramno prisiljavao na oralni seks pa je u jednom trenutku, ona uspjela iskoristiti priliku te iz džepa izvaditi preklopni nožić koji mu je zarila direktno u srce.

Bio je to ubod od kojeg Darko K. nije imao šanse da preživi. Iako je Hitna pomoć vrlo brzo došla nakon što se prestravljena djevojka kroz prozor stana pojadala prolaznicima i susjedima da je zatočena u stanu u kojem se nalazi povrijeđeni muškarac, djelatnici Hitne morali su pričekati i dolazak policije kako bi se nasilno obila vrata i ušlo u stan.

Nasilniku nije bilo spasa, a djevojka je krvavih ruku s nožićem u ruci dočekala policiju.

Ostaje nepoznanica u koje vrijeme je došla u stan i koliko je proživljavala pravu agoniju. Susjedi i dan nakon zločina prepričavaju dojmove o susjedu iz noćne more koji je zbog sedam počinjenih silovanja proveo po hrvatskim zatvorima preko 20 godina.

Roditelji 21-godišnjakinje još uvijek su u šoku i nevjerici. Ističu da ništa ne znaju ni o samom događaju kao niti o sudbini svoje kćerke koja je trenutno u rukama istražitelja i Državnog odvjetništva.

"O Bože, pa što je radila u stanu tog čovjeka?? Ne ide mi ta činjenica iz glave. Mi kao roditelji ništa ne znamo. Policija nam ne govori ništa. Tek su nam se udostojili reći da ne brinemo jer da nam je kći dobro, ali da je u pritvoru te da joj donesemo čistu odjeću. Rekli su nam da bi nam rekli da je maloljetna, a kako nije, o svemu što ju je snašlo nitko nam ne želi govoriti. Čitamo medije i ne možemo vjerovati da je to što piše o seksualnom deliktu i zatočeništvu istina. Ako i je, onda je ona žrtva zapravo. Nismo je odgajali da ulazi u tuđe kuće i druži se s nepoznatima. Što je to jutro radila u Zagrebu kao i gdje je bila večer prije, sve i da znam ja vam ne bih rekla. Te stvari u ovako teškim trenucima su sasvim nebitne", vidno potresena kroz suze rekla je za Jutarnji list majka 21-godišnjakinje koju se povezuje sa zločinom u Novoj Vesi.

Osim nalaza alkohola i opijata oba sudionika tragedije, čekaju se i rezultati obdukcije tijela pokojnog Darka K. na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati.

Podsjetimo, u subotu oko 11 sati 21-godišnjakinja se kroz prozor stana na Novoj Vesi obratila prolaznicima i susjedima riječima: “Na kojem se kućnom broju nalazim? Koja je ovo ulica? Treba zvati Hitnu i policiju. Molim vas zovite ih. Mislim da je čovjek u stanu mrtav. Zatočio me i pokušao silovati pa sam ga ubola.” Hitna i policija su odmah došli. Stanari u ulici su djevojku vidjeli prvi puta, a osim njezine šokantne priče koju je s njima podijelila, svi su uočili i onu “drugu” stranu a to da je bila “prelijepa, vrlo mlada i preupečatljivo našminkana za to doba dana”.

Dok je u stanu započinjao uviđaj, 21-godišnjakinja je odvedena u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tek se tamo susrela sa jezivom spoznajom da je ušla u stan višestruko osuđivanom seksualnom manijaku, čijih roditelja tih dana nije bilo jer su negdje otputovali. A taj manijak je prije tri mjeseca, nakon što je izašao iz zatvora, pokušao prerezati vene pa su ga roditelji spasili u zadnji čas i hospitalizirali u psihijatrijskoj bolnici. Nedavno je otpušten s liječenja, ali je nastavio po starom.

Podsjetimo, Darko K. je 1993. zbog trostrukog silovanja osuđen na sedam godina zatvora. Tada je imao samo 25 godina, a na uslovnu slobodu je pušten 2001. kada mu je ostalo dva mjeseca zatvora, ali nije uspio obuzdati svoj seksualni nagon pa je 15. travnja 2001. silovao djevojku koju je pokupio u Ilici te ju odvezao na Jarun gdje ju je napao. Za taj je zločin osuđen na sedam godina zatvora. No, u proljeće 2006., samo dva mjeseca nakon uvjetnog puštanja na slobodu, u parku Ribnjak silovao je 22-godišnju djevojku. Upoznao ju je u noćnom tramvaju te su se dogovorili da će otići do parka prošetati. No, u jednom ju je trenutku oborio na tlo i obljubio.

Rezime svega je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo privođenjem sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu. Tužiteljstvo je za nju zatražilo pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali je taj prijedlog sudac istrage odbio pa je 21-godišnjakinja puštena na slobodu uz mjere opreza – zabranu približavanja i uspostavljanja kontakta sa svjedocima tragedije. Državno odvjetništvo nezadovoljno je tom odlukom te je najavilo žalbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije