Požari i dalje plamte zadarskim i šibenskim zaleđem

Anadolija
Požari i dalje plamte zadarskim i šibenskim zaleđem
Na području Zadarske i Šibensko-kninske županije požari koji su od nedjelje navečer istovremeno izbili na više mjesta gore idalje, ali smanjenim intenzitetom zbog slabljenja bure i cjelodnevnih intervencija vatrogasaca i vatrogasnog zrakoplovstva.

Najteži požar pogodio je mjesto Pristega kod Benkovca gdje je izgorjelo nekoliko kuća i pomoćnih objekata te mjesta Popovići i Kistanje koje su nadlijetali vatrogasni avioni s aerodroma Zemunik.

Na požarištu kod Kistanja djeluju i dva helikoptera Mi-8 MTV, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Uz zračne snage na terenu se cijeli dan nalazilo i oko 100 pripadnika Hrvatske kopnene vojske.

Požar koji se proširio od mjesta Ceranja prema Vrani danas je bio ugašen, no ponovno se rasplamsao. Kanaderi i airtractori prestali su sa letovima tokom noći, a vatrogasci priječe pristup gorućem brdu pored Vrane koje je minirano.

Stožer civilne zaštite Drniš pozvao je stanovništvo nekoliko mjesta na evakuaciju, zbog požara na području Trbounja koji prijeti gradu.

U mjestima Lepuri i Pristeg u Zadarskoj županiji naređena je također evakuacija stanovništva.

Zbog požara za sav promet bila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Benkovac i Pirovac u oba smjera.

Osim u zadarskom zaleđu, aktiviran je i požar na otoku Ugljanu na kojem su tijekom dana bile angažirane vatrogasne jedinice Hrvatske vojske.

Tokom današnjega dana nekoliko je osoba privedeno na saslušanje u šibensku policiju zbog osnovanih sumnji za sudjelovanje u podmetanju požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije