Hrvatska / Povlače se s tržišta poznati kondomi: Pucaju češće nego što je uobičajeno

27. 07. 2018. u 20:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je da je od Reckitt Benckiser Healthcare zaprimila obavijest o povlačenju serije kondoma Durex Real Feel (s rokom trajanja do januara 2021) zbog povećane mogućnosti puknuća.

"Povlačenje se provodi jer je proizvođač testiranjem kod navedene serije utvrdio da je pri kraju isteka roka trajanja mogućnost puknuća proizvoda viša u odnosu na međunarodne standarde kvalitete za muške prezervative od sintetičkih materijala (ISO 23409).

Korisnici koji imaju proizvod Durex Real Feel kondomi serije 1000427067 upućuju se da, radi povrata novca, navedeni proizvod vrate na prodajno mjesto na kojem je kupljen“, stoji u saopćenju javlja Hina.

Veleprodajna i maloprodajna mjesta koja na zalihama imaju navedenu seriju proizvoda HALMED upućuje da, radi povrata proizvoda, kontaktiraju referentne osobe proizvođača za Republiku Hrvatsku.

Ističu i da u Hrvatskoj do sada nije zaprimljena ni jedna prijava štetnog događaja vezanog uz medicinski proizvod Durex Real Feel kondomi.

 

NEMA KOMENTARA