Potraga za majkom dječaka koji se utopio kod Vukovara

Radiosarajevo.ba
Potraga za majkom dječaka koji se utopio kod Vukovara
Ronioci i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) tragaju za dvadesetdevetogodišnjom majkom dječaka koji se utopio u Dunavu u Vukovaru, a za kojim je ona skočila da ga izvuče iz vode.

"U potrazi za majkom angažiran je lokalni ronilački klub i radnici HGSS-a, a uključili su se i građani sa svojim čamcima. Sva dosadašanja saznanja upućuju da je riječ o nesretnom slučaju", rekao je glasnogovornik vukovarsko-sremske policijske uprave Domagoj Džigumović.

Policija je potvrdila da je utopljeni dječak imao tri godine, te da je na mjestu nesreće bila prisutna i treća osoba koja je u rodbinskim vezama s dječakom i njegovom majkom, javili su hrvatski mediji.

Iz HGSS-a navode da pretražuju 10 do 12 kilometara nizvodno desne obale Dunava, te da ronioci nailaze na velike probleme jer vidljivosti gotovo da nema i da sve što pretražuju vrše dodirom. 

Tragedija se dogodila jučer oko podneva u Vukovaru.

Prema nezvaničnim informacijama, s dječakom su bile njegova majka i baka.  Dječak se, navodno, igrao se uz obalu Dunava i u jednom trenutku je pao u vodu, a majka je skočila za njim kako bi ga spasila.

Tijelo djeteta pronađeno je nekoliko stotina metara nizvodno, gdje ga je uočio ribar. Ubrzo se na mjestu događaja pojavila i hitna pomoć koja je pokušala reanimirati dječaka ali bez uspjeha, prenosi Srna

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije