Beograd / Postignut načelni dogovor: Poznato kada su izbori u Srbiji

08. 08. 2019. u 09:10:00 Fena

Shares:0

Vrh Srpske napredne stranke (SNS) napravio je načelni dogovor o datumu redovnih parlamentarnih, lokalnih i izbora za Skupštinu Vojvodine, na proljeće sljedeće godine, a u igri su dva termina - 22. i 29 marta, saznaju beogradske "Novosti".

Navode kako će odluku o tome hoće li se na birališta ići posljednjeg ili pretposljednje sedmice marta "prelomiti" rukovodstvo najjače stranke u Srbiji, poslije konsultacija s čelnikom Aleksandrom Vučićem i sjednica organa stranke, koje bi trebale biti održana najvjerojatnije do kraja septembra.

Izvori lista tvrde da bi rukovodstvo SNS-a tada trebalo sve detaljno analizirati, i situaciju u zemlji i okruženju, ali i da razmatraju tko zaslužuje da se nađe na stranačkim izbornim listama.

No, iako još nije donijeta definitivna odluka o izboru datuma za izlazak na birališta, trenutno "preteže" 22. marta.

Potpredsjednik SNS-a Milenko Jovanov kaže za "Novosti" kako su oni za izbore uvijek spremni i da je od licitiranja datumima važnije to što će građani Srbije na proljeće imati priliku da odlučuju o daljem putu zemlje, odnosno "da izabere između napredovanja Srbije i povratka u vrijeme vlasti 'žutog kartela', kriminala, korupcije i pljačke državnih resursa".

U slučaju da se izbori u Srbiji zakažu za 22. marta, oni bi najranije mogli biti raspisani 22. januara, a najkasnije 6. februara.

Tagovi: Srbija izbori SNS

NEMA KOMENTARA