Posljednji ispraćaj pjevača: Obitelj Šabana Šaulića krenula na komemoraciju

Radiosarajevo.ba
Posljednji ispraćaj pjevača: Obitelj Šabana Šaulića krenula na komemoraciju
Foto: Radiosarajevo.ba / Uoči sahrane, ispred kuće Šabana Šaulića

U kući Šabana Šaulića u Beogradu polako se počinje sa pripremama za ispraćaj velikog pjevača.

Njegov prijatelj i vozač izašao je iz doma oko pola 10 i čekao da donesu kišobrane, s obzirom na to da je u Beogradu loše vrijeme.

Također, kako javlja ekipa portala Radiosarajevo.ba, , među prvima je u pjevačevu kuću jutros stigla vjenčana kuma Šabanove kćerke Ilde, Dajana Paunović.

Stigla je i Šabanova najstarija kćerka Sanela, sa suprugom Batom Mirkovićem i sinom iz prvog braka Lukom Adžićem.

Nakon okupljanja, porodica Šaulić krenula je na ispraćaj svog nikad prežaljenog supruga, oca, djeda i prijatelja.

Iz njihovog doma prvo je izašao nasljednik kralja narodne muzike Mihajlo Šaulić, za njim majka Gordana, Ilda i Sanela s porodicama, a potom su se uputili u Gradsku skupštinu gdje će biti održana komemoracija.

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, danas će u 15 sati biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Prethodno će u 11 sati biti održan komemorativni skup u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Tijelo pjevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su tijelo do Novog groblja. Posmrtni ostaci pjevača bit će u kapeli do 15.00 sati.

Podsjećamo, Šaulić je poginuo rano ujutro 17. februara 2019. godine u saobraćajnoj nesreći kod njemačkog grada Bielefielda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije