Posljednji ispraćaj: Pjesme Olivera Dragojevića odzvanjaju Splitom

Radiosarajevo.ba
Posljednji ispraćaj: Pjesme Olivera Dragojevića odzvanjaju Splitom
Foto:24sata.hr / Split se oprostio od Olivera Dragojevića

Nakon komemoracije koja je jutros održana u splitskom HNK-u, brojni sugrađani, ali i Oliverovi članovi obitelji i prijatelji, uz molitvu i njegove pjesme ispratit će ga do gata Sv. Nikole, gdje će u 19:50 katamaranom isploviti prema Veloj Luci, piše Dnevnik.hr.

"Ovo je tužan i težak dan. Sav sam se naježio. Olivera će pamtiti generacije i generacije i teško da se netko kao on ponovno može roditi. Tužan sam i žalostan i teško se pomiriti s ovakvim nečim. On će zauvijek živjeti s nama", kazao je Dane Samac iz Kaštela.

U čast glazbenoj legendi na displejima Prometovih autobusa ispisane su riječi "Zbogom Olivere".

"Ovo je jako tužan dan za grad Split, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku. Oliver je bio moralna i glazbena veličina. On je sve rekao kroz svoje pjesme", rekao je vozač Prometovog autobusa Dragan Alavanja.

Uoči ispraćaja iz Splita se za Dnevnik Nove TV javio reporter Mario Jurič.

"Oliverove pjesme odzvanjaju rivom, ljudi već pristižu, očekuje se više desetaka tisuća ljudi. U 18.30 počinje obred zatvoren za javnost nakon kojeg u 18.50 povorka kreće iz crkve Svetog Frane preko rive do gata svetoga Nikole. Po prvi puta oglasit će i se zvona svetoga Dujma, prvi puta nakon 80 godina kad su se zvona oglasila povodom smrti splitskog gradonačelnika Ante Trumobića", izvijestio je Jurič.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije