Posao definitivno propao: Hrvatska ostala bez izraelskih aviona F-16 Barak

Anadolija
Posao definitivno propao: Hrvatska ostala bez izraelskih aviona F-16 Barak
Nakon sastanka izraelske delagacije s predstavnicima Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) izviješteno je kako se raskida dogovor o kupnji eskadrile od 12 borbenih aviona od Izraela.

Ministar obrane Damir Krstičević na konferenciji za medije, nakon sastanka u MORH-u koji je trajao cijelo popodne, izvijestio je javnost kako se dogovor raskida te kako nema nikakve financijske štete za Hrvatsku zbog toga.

Krstičević je rekao kako je Izrael službeno izvijestio hrvatsko Ministarstvo obrane da ne može dobiti odobrenje Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za isporuku ugovorenih zrakoplova F-16 Barak Hrvatskoj.

Hrvatski ministar je poručio da je njegovo Ministarstvo i dalje otvoreno za suradnju i razvoj odnosa s Ministarstvom obrane "partnerske države Izrael".

Generalni direktor izraelskog ministarstva Udi Adam kazao je kako Hrvatska nije mogla utjecati na ovaj ishod niti može biti odgovorna za njega. 

Adam je izvijestio kako ni Izrael ni Hrvatska nisu mogli utjecati na postupak odobravanja prijenosa američke tehnologije trećoj strani, zbog čega je isporuka i poništena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije