Porodica Šabana Šaulića objavila saopćenje, ovo su detalji sahrane!

Radiosarajevo.ba
Porodica Šabana Šaulića objavila saopćenje, ovo su detalji sahrane!
Foto: Kurir / Smrtovnica Šabana Šaulića

Legendarni pjevač Šaban Šaulić, prema nezvaničnim informacijama, bit će sahranjen u petak, 22. februara, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Njegovo tijelo je i dalje u Njemačkoj, zbog obdukcije koja će biti izvršena sutra u 10 sati.

Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Objavljen posljednji snimak Šabana Šaulića

Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Porodica "kralja narodne muzike" obratila se saopćenjem u kojem se zahvalila svima koji su pomogli u svemu od trenutka saobraćajne nezgode kojoj je Šaban Šaulić podlegao u nedjelju ujutro nedaleko od Bielefelda. 

"Porodica Šaulić želi da se u ovim teškim trenucima zahvali na bezrezervnoj podršci i pomoći Predsjedniku RS Aleksandru Vučiću, Ministru spoljnih poslova i potpredsjedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, Generalnom konzulu u Dizeldorfu Branislavi Perin, predsjedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, zamjeniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, Generalnom konzulu u Frankfurtu Branislavu Radovanoviću, Predsjedništvu i Vladi Republike Srbije, svom osoblju konzulata u Dizeldorfu, Skupštini grada Beograda, kancelariji Gradonačelnika i svim zvaničnicima koji su nam uputili reči podrške", navodi se u saopćenju porodice Šaulić u kom se ističe i zahvalnost pojedinim njemačkim zvaničnicima.

"Zahvaljujemo se klinici u Bielefeldu zbog napora i svjestrano pružene pomoći u pokušaju spasavanja života, policiji grada Bielefelda koja nam je neprekidno bila na raspolaganju informacijama, zvaničnicima pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija na pomoći, kao i državnom tužiocu koji je omogućio porodici da u toku obukcionog postupka ipak vidi tijelo i oprosti se na dostojanstveni način od našeg supruga, oca, dede i nikada prežaljenog velikog čovjeka i umjetnika Šabana Šaulića", navodi se u saopćenju.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije