Policija otkrila zašto im je bježao mladić koji je javio da ga je ugrizao poskok

Radiosarajevo.ba
Policija otkrila zašto im je bježao mladić koji je javio da ga je ugrizao poskok
Foto: HGSS Split / Akcija spašavanja

HGSS Ispostava Omiš u utorak je javila da je imala neobičnu akciju spašavanja. Mladić im je dojavio da ga je ugrizao poskok, no ispostavilo se da je bježao policiji.

Kako piše Dnevnik.hr, iz policije su kazali šta se zapravo dogodilo.

Iz PU splitsko-dalmatinske saznaje se da su u noći na utorak, u 0.15, u mjestu Zakučac mladića vidjeli na motociklu Suzuki, splitskih registracijskih oznaka. 24-godišnjak je motocikl vozio jednosmjernom ulicom, ali u zabranjenom smjeru.

Policajci su ga pokušali zaustaviti, a on se dao u bijeg. Obilaskom područja mjesta Zakučac, policajci su pronašli odbačeni motocikl na kojem se prije toga vozio 24-godišnjak. U 3.40 policija je dobila dojavu liječnice hitne medicine Doma zdravlja Omiš da je isti mladić telefonski zatražio pomoć zbog ugriza poskoka.

Na teren su, osim tima ljekara, izašli pripadnici HGSS-a, vatrogasci ali i policajci. HGSS je u utorak izvijestio da su na teren izašli petorica HGSS-ovaca, 14 vatrogasaca i trojica policajaca.

Mladića su pronašli u 4.25. Ljekarskim pregledom utvrđeno je da na njemu nema tragova ugriza zmije. Policija provodi kriminalističko istraživanje cijelog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije