Policija nudi 10.000 eura za informaciju o ubistvu Ivanovića

Radiosarajevo.ba
Policija nudi 10.000 eura za informaciju o ubistvu Ivanovića
Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 eura za relevantnu informaciju o ubistvu Olivera Ivanovića, prenio je kosovski portal Koha.net.

Policija Kosova je saopćila da je sa svim nadležnim jedinicama uključena u istragu ubistva počinjenog jutros u ulici Sutjeska.

"Policija radi na prikupljanju i analiziranju svih relevantnih dokaza i činjenica kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj i pred pravdu priveli počinilac/oci ovog krivičnog djela", saopćila je policija Kosova.

Radi što hitnije identifikacije počinioca, policija moli za pomoć građana, a za informaciju koja bi mogla doprinijeti istrazi ponudila je i novčanu nagradu. 

"Policija Kosova apelira na građane da pomognu s informacijama koje bi pomogle hapšenju počinioca/laca i zato nudi nagradu od 10.000 eura za svakog građanina koji može pružiti informacije koje bi dovele do rasvjetljavanja ovog slučaja. Građani koji posjeduju infomacije u vezi ovog slučaja mogu kontaktirati broj telefona 080019999 ili 192, te e-mail adresu info@kosovopolice.com", saopćila je kosovska policija. 

Lider Građanske inicijative Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici ispred kancelarije svoje stranke. Njegovo beživotno tijelo je pronašla komšinica. Niko nije čuo pucnje. Nakon pokušaja reanimacije u kosovskomitrovačkoj bolnici je saopćeno da je Ivanović preminuo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterizirao je ovo ubistvo kao teroristički akt, a Srbija će se prema tome odnositi kao prema terorističkom aktu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije