Policija kod starca pronašla arsenal oružja i ogromnu količinu municije

Anadolija
Policija kod starca pronašla arsenal oružja i ogromnu količinu municije
Foto: ANSA / Pronađeno oružje

rvatska policija je tokom akcije u Bjelovaru zaplijenila arsenal oružja, streljiva i ekplozivnih sredstava kod 81-godišnjaka, protiv kojeg je 40-godišnjakinja zbog nametljivog ponašanja i narušavanja nepovredivosti doma, podnijela kaznenu prijavu.

Naime, policijski službenici postaje Bjelovar proveli su izvide po prijavi žene koja je navela da ju je prijavljeni, usprkos njezinom protivljenju, unazad godinu dana učestalo nazivao na telefon te da ga je 7. augusta ove godine zatekla kako pokušava nasilno otvoriti  njezina ulazna vrata kuće.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, 9. augusta 2019. godine,  policijski službenici ove Policijske uprave obavili su na području Bjelovara pretragu porodične i drugih prostorija u vlasništvu navedenog 81-godišnjaka.

Osumnjičeni  je prije početka pretrage pozvan da dobrovoljno preda predmete koji se traže te je tom prilikom predao pet mobilnih telefona s pripadajućim SIM karticama.

Tokom  pretrage policijski službenici su u domu i drugim prostorijama pronašli ručni bacač raketa M-80 tzv. “zolja“, 15 ručnih bombi, tri topnička streljiva kalibra 20 milimetara, 10 raznih pištolja i revolvera, dvije automatske puške, jednu poluatomatsku pušku, jednu repetirajućui pušku, pet strojnica, jednu pušku s glatkom cijevi tzv. pumpericu, jednu malokalibarsku pušku, cijev za pušku ručne izrade kalibra 16 milimetara  te ukupno 8.986 komada streljiva raznog kalibra, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

 Svo navedeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva je držao u svom posjedu bez odobrenja zbog čega mu je isto i oduzeto. Također mu je oduzeto i oružje i streljivo koje je posjedovao uz oružani list radi provođenja upravnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije