Policija zabrinuta: Ako vidite jezivog klauna, odmah nas zovite

Radiosarajevo.ba
Policija zabrinuta: Ako vidite jezivog klauna, odmah nas zovite
/ Foto: KA portal
Jezivi klaunovi koji napadaju i plaše ljude izazvali su nevjerovatnu histeriju diljem svijeta, a još jučer smo pisali da se ovaj jezivi trend proširio i na zemlje u našem regionu, tačnije na Hrvatsku.

Jučer se u medijima pojavila i jedna fotografija jezivog klauna, koju je napravila stanovnica hrvatskog Slunja, a to je upravo zabrinulo i Ministarstvo za unutarnje poslove Republike Hrvatske, koji žele da zaštite svoje građane.

Hrvatska policija je, kroz jedno saopćenje, pozvala sve građane ove države da se ne uznemiravaju zbog pojava koje je moguće vidjeti na ulicama te da, ukoliko vide ovako maskiranu osobu, odmah pozovu 192 kako bi reakcija policijskih službenika spriječila dalju histeriju.

Kako prenosi portal Dnevnik.hr, policija je zbog pojačanog interesa javnosti počela provjeravati svaku primljenu dojavu o ovakvim slučajevima.

"Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi  ili opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima zasad nisu zabilježile takve dojave", stoji u saopćenju MUP-a Republike Hrvatske.

Građani susjedne nam republike, čini se, moći će barem malo sigurnije spavati, jer je policija uporna da svaki od ovih slučajeva istraži do kraja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije