Poginuo muškarac koji je digao u zrak kamion kod Karlovca?

Radiosarajevo.ba
Poginuo muškarac koji je digao u zrak kamion kod Karlovca?
Foto: KAportal.hr / Mjesto eksplozije

Muškarac, čiji identitet još nije poznat, poginuo je u eksploziji koja je noćas oko 2.55 sati odjeknula u karlovačkom prigradskom naselju na Popović Brdu.

Prema saznanjima Ksportala.hr, po svemu sudeći poginuo je čovjek koji je namjeravao postaviti eksploziv ispod kamiona u vlasništvu Milana Basare.

Basara je na mjestu događaja rekao da ne zna ko bi to mogao biti ni koji je motiv ovakvog napada.

Njega je na mjestu eksplozije dočekala stravična scena. Potpuno razneseno vozilo i dijelovi ljudskog tijela, piše Kaportal.hr.

U toku je uviđaj, a čeka se i ekipa forenzičara iz Zagreba.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić, koji rukovodi uviđaje, naglasio je da je riječ o vrlo jakoj eksploziji, koja je osim kamiona zahvatila i širi prostor.

Kod Karlovca eksplodirao kamion, ne zna se je li eksplozija namjerno izazvana

Tek trebamo utvrditi identitet poginule osobe, vještaci za sada ne vide koja vrsta eksplozivne naprave je eksplodirala, tako da tek treba provesti sve potrebne radnje, ali očevid traje, puno je tragova. No, za sada se može reći tek da je u eksploziji smrtno stradala jedna osoba, uslijed eksplozije nepoznate naprave, i sigurno će biti potrebno provesti vještačenja“, rekao je Krajačić.

Saobraćaj županijskom cestom kroz naselje je u prekidu.

Predsjednik Mjesnog odbora Popović Brdo Viktor Blažević kazao je da su usljed eksplozije popucala stakla na nekoliko kuća i da su stanovnici u šoku, prenosi Index.hr.

„Kamionet je raznesen i to baš nasuprot moje kuće“, dodao je Blažević.

Policija od noćas čuva sve oko mjesta događaja, a ne diraju se ni krhotine ni drugi predmeti razbacani po cesti.

Blažević je istakao da je sada sve mirno, da nema razloga za paniku, ali i da je uznemiren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije