Poginuli u Hrvatskoj prije smrti slikali alkohol. Vozač nije položio vozački?

Radiosarajevo.ba
Poginuli u Hrvatskoj prije smrti slikali alkohol. Vozač nije položio vozački?
Printscreen / Poginuli u Hrvatskoj prije smrti slikali alkohol

Cure novi detalji stravične nesreće u kojoj je rano jutros u Osijeku poginulo troje mladih koji su se vraćali iz noćnog izlaska. 

U nesreći su poginula dva mladića u dobi od 19 i 24 godine, a poginula je i 25-godišnjakinja, dok je 21-godišnja djevojka teško povrijeđena.

Detalji stravične nesreće u Osijeku: Poginula dvojica mladića i djevojka

Troje ljudi poginulo je jutros u Osijeku kada je automobil sletio s kolovoza i udario u drvo, a jedna osoba prevezena je u bolnicu, rečeno je u osječkoj policiji. Motor automobila "BMW" izletio je kroz haubu, a auto je gotovo prepolovljen.

Četvero mladih BMW-om se vraćalo iz noćnog izlaska. Automobilom je upravljao 19-godišnjak.

Kako saznaje Index, vozač koji je prevelikom brzinom izletio s ceste, nakon čega je BMW udario u stablo, vozio je bez položenog vozačkog ispita. Prema informacijama kojima raspolažu, polagao je vozački ispit ali ga nije položio. Unatoč tome, već je i prije vozio.

Iz policije informacije nisu željeli potvrditi informacije da 19-godišnji vozač uopće nije imao položen vozački pravdajući to "pijetetom prema četirima obiteljima nastradalih u nesreći".

Pojavile su se neslužbene informacije da je ljetos već skrivio nesreću, no ni za njih nema službene potvrde. 

Daljnjom istragom rukovodi zamjenica Općinske državne advokatice u Osijeku.

Još se uvijek ne zna je li, osim prevelike brzine, 19-godišnji vozač vozio i pod utjecajem alkohola. 

No zna se da je četvero mladih od kojih je troje skončalo život u smrskanom BMW-u samo nekoliko sati prije smrti na Instagramu objavljivalo slike i snimke alkohola. 

Objavili su više snimki i slika alkohola, a na jednoj od fotografija napisano je: "Natjecanje u ispijanju alkohola". 

Mladi su se zabavljali u jednom narodnjačkom klubu u Osijeku. 

Index je neslužbeno saznao da je 21-godišnja djevojka teško povrijeđena, no ona je sada stabilno. Zaprimljena je u bolnicu s teškim povredama mozga, prsišta, trbuha, kostiju.

"Trenutno je stabilno i nije životno ugrožena. Sada je na respiratoru, prati se rad svih vitalnih funkcija, potpuno je zbrinuta i nadamo se dobrom ishodu", kazao je dežurni anesteziolog Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje osječkog KBC-a Ivan Jurić.

S obzirom na stanje automobila nakon nesreće gotovo je sigurno da se BMW kretao brzinom mnogo većom od dopuštene. 

O silini udara svjedoči i činjenica da je motor BMW-a prilikom udara izletio iz automobila i ostao ležati na tlu metrima udaljen od automobila. Svuda oko mjesta nesreće bili su rasuti dijelovi automobila.

Nesreća se inače dogodila samo stotinjak metara zračne linije od mjesta na kojem je prije tačno dvije sedmice mladić koji je također vozio bez vozačke naletio na glumca Aleksandra Bogdanovića koji je kasnije od povreda preminuo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije