Osijek / Podignuta optužnica protiv potpredsjednika hrvatskog Sabora, Miljana Brkića

15. 04. 2019. u 16:54:00 Anadolija

Shares:0

Protiv potpredsjednika Hrvatskog sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Hrvatske Miljana Brkića podignuta je kaznena prijava za kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba, javlja Anadolu Agency (AA).  

Ravnateljstvo policije izvijestilo je danas kako su, osim Brkića, optužene još tri osobe.

 U saopćenju ravnateljstva policije stoji:

„Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.  

Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om."

U javnosti se pojavila neslužbena vijest kako se sumnja da je Brkić, preko računalnog inspektora Franje Varge, presretao računalnu poštu svoje supruge, a navodno je slično djelo počinio i Brkićev brat Jozo koji je obuhvaćen ovom kaznenom prijavom.

 

NEMA KOMENTARA