Počeo trilateralni sastanak lidera Turske, Srbije i Bosne i Hercegovine

Anadolija
Počeo trilateralni sastanak lidera Turske, Srbije i Bosne i Hercegovine
FOTO: AA / Počeo trilateralni sastanak u Beogradu

Trilateralni samit Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske na kome učestvuje državni vrh tri zemlje počeo je danas u Beogradu u Palati Srbija.

Samit se održava u okviru drugog dana posjete predsednika Turske Srbiji, a prisustvuju predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Nakon samita, biće održane izjave za medije.

Pred Samit, a tokom prvog dana posjete Srbiji, predsednik Turske Erdogan je juče izjavio da zemlje regije čine temelje mira i saradnje u regionu, te da je čovječanstvu umjesto sukoba potreban mir, dok je predsjednik Srbije Vučić rekao da se mnogo raduje održavanju samita s kolegama iz BiH.

Uoči posjete Beogradu, predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je kako postoji set pitanja o kojima se može razgovarati, a među njima su migrantska kriza, pregovori između Srbije i Kosova, kao i infrastrukturna povezanost regiona.

Potom će predsjednici Turske, Srbije i članovi Predsjedništva BiH prisustvovati svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo u Sremskoj Rači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije