Po ko zna koji put Ivan Pernar izbačen iz Sabora Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Po ko zna koji put Ivan Pernar izbačen iz Sabora Hrvatske
Foto: Robert Anić/PIXSELL / Ivan Pernar

Zastupnik u Saboru Hrvatske Ivan Pernar ponovo je izbačen iz ovog zakonodavnog doma, piše portal Direktno.hr.

Pernar je izbačen tokom rasprave u ponedjeljak, 4. novembra, preminuloj vlasnici Fima media Nevenki Jurak. Bila je glavna svjedokinja u sudskom procesu protiv Hrvatske demokratske zajednice.

"Uvaženi predsjedavajući, htio bih reći da imamo jedan vrlo ozbiljan problem, a vezan je za smrt Nevenke Jurak, glavne svjedokinje protiv Hrvatske demokratske zajednice u slučaju Fimi media. Iako sam upozoravo da to suđenje predugo traje, da je moguće da će se Hrvatske demokratska zajednica izvući, nažalost", rekao je Pernar prije reakcije predsjednika Sabora Miljana Brkića iz Hrvatske demokratske zajednice.

"Ja bi Vas lijepo molio, imate priliku iznijeti stajalište kasnije, lijepo bih Vas zamolio da sjednete i da budete uljudni i primjereni ovom visokom domu", poručio je Brkić.

Ali, Pernar je nastavio kazavši:

"Uvaženi zastupniče Brkić, ja sam jako dugo pričao u ovom Saboru, ništa se nije dogodilo po tom pitanju, jednostavno ja ne vidim drugi način da ukažem na problem toga da Hrvatska demokratska zajednica još uvijek odbija vratiti 24 milijuna kuna koje je uzeo iz Fimi medije."

Na to mu je Brkić odgovorio da mu je, kako je rekao, žao što uvijek koristi isti model samopromocije i time šalje ružnu poruku, piše portal Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije