Pljačke u Hrvatskoj ne prestaju: Zaštitari ranjeni u sačekuši, otuđen novac

Radiosarajevo.ba
Pljačke u Hrvatskoj ne prestaju: Zaštitari ranjeni u sačekuši, otuđen novac

Iz Hrvatske danas stiže i treća vijest o velikoj pljački. Nakon pljačke na dubrovačkom aerodromu i krađe skupocijenih satova u splitskom tržnom centru, danas se dogodila oružana pljačka kod Osijeka, javio je Index.hr.

Pljačka se dogodila oko 15 sati na cesti između mjesta Koprivina i Hrastin. Još uvijek nepoznati počinitelji su uz upotrebu vatrenog oružja nad dvojicom zaštitara koji su upravljali vozilom zaštitarske kompanije počinili razbojništvo.

Glas Slavonije izvijestio je kako su razbojnici dočekali zaštitare u klasičnoj sačekuši. Čekali su ih u šumi i, kada su naišli, počeli su pucati po njima. Prema neslužbenim informacijama, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao. Slučajna prolaznica prevezla ih je u bolnicu.

Ukradena je još uvijek nepoznata suma novca, a područje nadzire helikopter. Na ulicama su i duge cijevi, interventna policija, specijalna policija...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije