Planirali ste za vikend na more: Slijedi oluja, zaboravite na sunčanje

Radiosarajevo.ba
Planirali ste za vikend na more: Slijedi oluja, zaboravite na sunčanje
Foto: Dalmacija Danas / Nevrijeme u Makarskoj

Oni koji su već sada spremili kreme za sunčanje i isplanirali izlet mogu početi čupati kosu jer vikend donosi vremensku katastrofu praćenu grmljavinom i obilnom kišom u susjednoj Hrvatskoj.

Zbog promjene vremena je Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je meteoalarm s upozorenjem za cijelu državu. Žute uzbune zbog grmljavine i proloma oblaka vrijede za Slavoniju, Baranju, Hrvatsko Zagorje, Međimurje, Liku, Gorski kotar, šire zagrebačko i karlovačko područje te najveći dio Dalmacije, piše Net.hr.

Jedino je krajnji jug bez upozorenja. Meteorolozi najavljuju da bi u Istri i sjevernom primorju moglo doći do tuče i buijičnih poplava, ali lokalno.

Prema prognozi na Neverin.hr već u petak navečer počinje nevrijeme. Na početku dana će predvladavati će djelomice sunčano vrijeme, pogotovo u Dalmaciji. Sa sjeverozapada se tokom dana očekuje postupno povećanje naoblake, već od prijepodneva uz grmljavinske pljuskove i to osobito na sjeverozapadu zemlje.

Do večeri kiša i grmljavinski pljuskovi očekuju se u većem dijelu unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, dok će u noći pljuskova biti i u Dalmaciji, osobito sjevernoj.

Osim vremenske prognoze, svi koji planiraju da posjete obale susjedne Hrvatske, moraju se pripremiti i na velike gužve koje su najavili iz Hrvatskog automoto kluba.

Ostatak prognoze za vikende možete pročitati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije