Pizza-majstor raskomadao mačića, želio ga ubaciti u krušnu peć

Radiosarajevo.ba
Pizza-majstor raskomadao mačića, želio ga ubaciti u krušnu peć
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Pizza-majstor je sjekirom raskomadao mačića, te ga je želio ubaciti u krušnu peć - tvrdi jedan Varaždinac. Udruženje Spas je slučaj prijavilo policiji, piše portal Varaždinski.hr.

Krajem prošle sedmice, azil za napuštenje pse u Varaždinu koji vodi Udruženje Spas je primilo anonimnu prijavu građanina o ubistvu mačke na parkingu ispred pizzerije u gradu.

"Prema riječima čovjeka koji je nazvao, tamošnji pizza-majstor sjekirom je raskomadao mačića, te ga je zatim želio baciti u krušnu peć. Ipak, kao što nam je rekla osoba koja je prijavila, od toga je odustao, te je životinju navodno odvezao na Dravu", ispričala je predsjednica Udruženja Spas Gordana Lacko.

Kako je kazala, zatim je Udruženje pozvalo policiju na mjesto događaja.

"Policija je, moram napomenuti, promptno reagirala, te na lokaciji zatekla lokvu krvi. Obavili su potreban očevid, te će podnijeti prijavu Državnom odvjetništvu", istakla je Lacko.

Osoba koja je prijavila slučaj, fotografije nemilog događaja je poslala. Lacko je fotografije proslijedila policiji kao dokaz.

Prema njenim riječima, zvala je pizzeriju. Stupila je u kontakt s navodnim počiniteljem.

"Upitala sam ga je li moguće da je to učinio, na što je on bez imalo emocija rekao: 'Jesam, ubio sam mačića'. Isto tako rekao je da ima obitelj, te da ne želi da događaj dospije u javnost. Rekla sam da je slučaj prijavljen policiji", rekla je dodavši da "nema riječi za ovakav čin".

"To je katastrofa. Sreća u nesreći je da postoje oni koji su u stanju slučaj prijaviti i neće šutjeti. Iako je prijava bila anonimna, zahvaljujem čovjeku, jer je to moglo proći nezamijećeno", zaključuila je Lacko.

U Policijskoj upravi varaždinskoj su portvrdili da su obaviješteni o počinjenju djela, te da je istraga još u toku, piše portal Varaždinski.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije