Pijani muškarac hvalio se pred djevojkama da je Supermen pa pao s mosta u Savu

Radiosarajevo.ba
Pijani muškarac hvalio se pred djevojkama da je Supermen pa pao s mosta u Savu
Foto: Jutarnji.hr / Superman čeka vatrogasce

Više sreće nego pameti kasno sinoć imao je D.V. koji je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima dok je bio u društvu nekoliko djevojaka, pao sa zagrebačkog Mosta mladosti u rijeku Savu.

U njegovu spašavanju koje je potrajalo punih sat vremena, koliko je prošlo od dojave policiji pa sve do izvlačenja iz hladne rijeke, glavnu ulogu odigrali su zagrebački vatrogasci.

Njegovu padu s mosta, kako doznaje Jutarnji, "kumovala" je pretjerana količina alkohola koja ga je u jednom trenutku ponijela da se pred ženskim društvom pokaže "supermenom". I doista, ispao je "supermen" preživjevši pad u rijeku u kojoj je proveo neko vrijeme i to još po cičoj zimi.

Sve je počelo nešto poslije 22 sata kada se muškarac s društvom kretao pješice po mostu Mladosti. U jednom je trenutku pao u rijeku koja ga je odnijela nizvodno prema katamaranu za koji se uhvatio te se uspijevao nekako za njega držati sve dok nije stigla pomoć. A stigli su brzo i policajci, i vatrogasci i Hitna.

Zagrebački vatrogasci su građanima uputili samo jednu poruku: "Pazite što radite. Život je samo jedan".

Hoće li u 2020. godinu spašeni mladić ući u bolničkoj postelji ili je prošao bez ozljeda te je otpušten na kućnu njegu, nije poznato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije