Pernar izbačen iz Sabora: Katastrofa, osumnjičeni za grupno silovanje su na slobodi

Radiosarajevo.ba
Pernar izbačen iz Sabora: Katastrofa, osumnjičeni za grupno silovanje su na slobodi
Foto: Patrik Macek/Pixsell / Pernar izbačen iz Sabora

Još jednim incidentom zastupnika Ivana Pernara, koji je na slobodnu temu želio govoriti izvan za to predviđenog vremena, pa u konačnici dobio zabranu govora danas i sutra, Hrvatski sabor počeo je radni dan, piše Index.hr

Nakon što su ga iznijeli, Pernar je na hodniku vikao o pravosuđu aludirajući na slučaj grupnog silovanja kod Zadra.

"Manipulirate na vrlo ružan način i ostalih 70-ak zastupnika, koliko ih je u sabornici, mogu se tako ponašati, ali to ne rade jer su pristojni i dobro odgojeni. Vi namjerno provocirate da bi vas straža iznijela", poručio je Pernaru predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pernar je, nakon što je Jandroković pročitao dopunu dnevnog reda i pitao ko ima primjedbe na to, iskoristio priliku da bi iskazao neslaganje načinom na koji funkcionira hrvatsko pravosuđe.

Pernar izbačen iz Sabora - undefinedFoto: Patrik Macek/Pixsell: Pernar izbačen iz Sabora

"Sedam osumnjičenih za silovanje u okolici Zadra je pušteno na slobodu, pravosuđe nam je katastrofa", rekao je Pernar, kojeg je predsjednik Sabora uputio da o tome može govoriti "za pet minuta", u vremenu rezerviranom za slobodne teme, no Pernar se na to oglušio i nastavio govoriti iz klupe.

"Za pet minuta možete reći sve što želite, u protivnom tražite da pozovem stražu, namjerno provocirate da budete izneseni iz sabornice", prozvao ga je Jandroković, no Pernar je nastavio govoriti, o čemu, u prijenosu se nije čulo.

Jandroković mu je potom, izrekao prvu, pa drugu opomenu, pa mu je u konačnici oduzeo pravo govoriti na saborskoj sjednici danas i sutra, odredio stranku i zamolio saborsku stražu da Pernara izvedu iz sabornice.

Stražari su to i učinili, uz Pernarovu galamu i kritike na račun pravosuđa.

Nakon izbacivanja, Pernar se oglasio statusom na Facebooku, koji glasi:

"Sedmero osumnjičenih za grupno silovanje i iskorištavanje djeteta za pornografiju još uvijek je na slobodi. Rekao sam Jandrokoviću da sam spreman za kompromis, da ću mirno napustit Sabornicu ukoliko dobijem čvrsta jamstva da će osumnjičeni bit pritvoreni. Budući da mi ista nisu dali, morali su me nosit. Nažalost, nisam vidio drugog načina da ukažem na žalosno stanje našeg pravosuđa."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije