Pernar ponovo izbačen iz Sabora

Radiosarajevo.ba
Pernar ponovo izbačen iz Sabora
FOTO: Screenshot / Pernar izbačen iz Sabora

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja glasanjem o državnom budžetu za iduću godinu te o više zakona.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković opomenuo je Mostovce Grmoju i Bulja da ne pale mikrofon dok on priča i nabraja amandmane.

Pernar je zatim došao do govornice i počeo pričati bez da mu je dana riječ.

„Opomenuli ste kolege Bulja i Grmoju bez razloga, napravili ste sustav gdje se ne zna o čemu se raspravlja. Napravili ste sustav da se glasuje mehanički. Sakrili ste raspravu od naroda, to je sramota“, rekao je Pernar

Izričem kolegi Pernaru opomenu do kraja dana i nemam uopće komentara na ovakvu vrstu ponašanja“, rekao je predsjednik Sabora Jandroković, te dodao „Molim stražu da ga ukloni“.

Nakon toga pripadnik saborske straže ispratio je Pernara iz Sabornice.

„Pokušao sam ukazati na to da vladajuća većina nije samo odvojila raspravu o amandmanima od glasovanja, nego je napravila glasovanje na način da se uopće ne zna o čemu su amandmani koji se odbijaju. Nabraja se samo redni broj amandmana i tko ga predlaže, bez da javnost zna koji je meritum stvari odnosno na što se amandman odnosi“, napisao je nakon toga Pernar na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije