Hrvatska / Penzioner objavio oglas: Tražim ženu koja nema penziju da se uda za mene

14. 09. 2017. u 09:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

"Tražim žensku osobu, koja nema svoju penziju, da se uda za mene, a poslije moje smrti, njoj će ostati moja penzija", neobičan oglas osvanuo je u hrvatskim novinama.

Iza oglasa krije se Vjekoslav Golub iz Koprivnice, gospodin koji je prije nekoliko dana navršio punih 90 godina. Zašto se gospon Vjekoslav odlučio na ovakav neobičan potez, saznao je Podravski list.

"A čujte, što da vam kažem… Živim u udomiteljstvu, sâm sam, nemam nikog da me sahrani, a već sam jako star. Grobnicu na koprivničkom groblju imam, sve uredno plaćam i htio bih se oženiti da me supruga pokopa, a ja ću njoj ostaviti svoju penziju. Oženit ću onu koja nema penziju, tako da ipak ima nešto od braka sa mnom", tumači Golub.

Dodaje da buduća supruga ne mora živjeti s njim, samo mu je važno da ga neko sahrani u njegovu grobnicu. Svoj radni vijek Vjekoslav, koji je rodom iz Lepoglave, proveo je u policiji u Osijeku.

"Iz Osijeka sam došao u Kloštar Podravski, a nakon toga u Koprivnicu i tako sam se tu skrasio. Dane provodim čitajući knjige, volim čitati Podravski list i ne propuštam niti jedan broj. Slušam radio i tako se zabavljam. Teško hodam jer me muče bolovi u kralježnici, a i godine su tu koje me ograničavaju u mnogo toga", žali se na zdravlje.

No, deseto desetljeće života uopće ne smeta Vjekoslavu da pronađe novu suprugu. Kako kaže, triput se ženio, i to za Zagorku, Slavonku i Podravku, a našalio se da bi mu sad trebala doći jedna Dalmatinka.

"Nisam još smislio šta ću ako mi se javi više žena. Onda ću morati nekako odlučiti koju ću oženiti, no o tom potom. Ideju sam dobio čitajući oglase pa sam vidio da mnogo ljudi traži partnere. Zašto ne bih pomogao nekome ako mogu? Uz penziju, imam i neke druge stvarčice koje bih ostavio ženi i mislim da bi to koristilo i meni i njoj", naglašava ovaj 90-godišnjak.

Nada se da će se neko javiti na oglas jer zaista samo želi nekome pomoći, kad već može.

Tagovi: Hrvatska ljubav brak

NEMA KOMENTARA