Patrijarh Irinej ugostio Milorada Dodika i Željku Cvijanović

Radiosarajevo.ba
Patrijarh Irinej ugostio Milorada Dodika i Željku Cvijanović
Foto: AA / Srpski patrijarh Irinej
Srpski patrijarh Irinej čestitao je danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na, kako je rekao, hrabrosti da kaže da je Republika Srpska, zajedno sa Srbijom, neodvojivi dio srpskog naroda, prenosi Kurir.

"Pozdravljam gospodina predsednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi mi želimo - da je Republika Srpska sa Srbijom neodvojivi deo srpskog naroda i da smo svi pozvani i dužni da to jedinstvo podržimo i održimo", rekao je patrijarh nakon prijema koji je u Patrijaršiji upriličio za Dodika i predsjednicu RS-a Željku Cvijanović.

Patrijarh Irinej je dodao da su "narod iz Srbije i iz Republike Srpske jedan narod", kao i da je "to bila jedna republika i tako ostaje". 

Božićnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi!" patrijarh je pozdravio narod Srbije i RS, kao i Srbe u rasijanju, i poželio im sretne i blagoslovljene božićne praznike.

S druge strane, Dodik je patrijarhu Irineju rekao da ga očekuje u Banjoj Luci na proslavi neustavnog dana Republike Srpske 9. januara.

Dodik je ocijenio da je Srpska pravoslavna crkva jedan od najvažnijih elemenata srpskog nacionalnog identiteta i poručio da veoma cijeni njenu ulogu.

On je zahvalio patrijarhu što je izdvojio vrijeme za sastanak kako bi se, kako je rekao, u ovim prazničnim danima potvrdilo jedinstvo srpskog naroda.

"Još više ćemo raditi zajedno, jer je to jedini mogući put. Radiće zajedno i Republika Srpska i Srbija, Srbi i njihove organizacije bilo gdje u svijetu i, naravno, SPC kao sastavni dio narodnog i nacionalnog tkiva", rekao je Dodik, prenosi Kurir

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije