Otkriveno ko je prva žrtva virusa Zapadnog Nila i gdje se zarazila

Radiosarajevo.ba
Otkriveno ko je prva žrtva virusa Zapadnog Nila i gdje se zarazila
Pixabay / Ilustracija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer je objavio saopćenje vezano za bolest Zapadnog Nila da je od prošle sedmice primio prijave o još desetero zaraženih osoba.

U hrvatskim medijima se pojavila informacija da je prva osoba koja je preminula od ove bolesti muškarac iz Belog Manastira, a Glas Slavonije je došao do nekih informacija o nesretnom muškarcu.

Riječ je o starijem muškarcu, u osmom desetljeću života, iz Belog Manastira koji je u augustu bio hospitaliziran u osječkom Kliničko-bolničkom centru. 

Zanimljivo je i da je imao neku hroničnu bolest, iako se ne navodi koju, a kao starija osoba imao je i slabiji imunitet. 

Prema riječima prijatelja s kojim je razgovarao novinar Glasa Slavonije, preminuli muškarac bio je lovac i najvjerojatnije su ga izboli komarci tokom lova.

“Nekoliko dana nije mu bilo dobro. Prvo je primljen u osječku bolnicu, iz koje se vratio, a navodno mu je dijagnosticiran meningitis. Nakon dolaska kući, stanje mu se pogoršavalo, pa je ponovo zatražio ljekarsku pomoć. Drugi je put u KBC-u ležao, čini mi se, tri-četiri dana. Znam da mu je iz dana u dan bilo sve gore te da mu je naglo pao tlak, pa je morao biti priključen na aparate. Navodno je trebao biti prebačen u Zagreb, ali nije bio sposoban za transport. Iz kome u koju je zapao više se nije budio”, rekao je za Glas Slavonije njegov prijatelj koji tvrdi da mu se preminuli muškarac požalio kako su ga izboli komarci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije