Otkriveni detalji misterioznog nestanka poznatog TV kuhara iz regije

Radiosarajevo.ba
Otkriveni detalji misterioznog nestanka poznatog TV kuhara iz regije
Foto: Beta / Dejan Markus

Dejan Markus, zvijezda TV emisija čija je sestra prije nekoliko dana objelodanila na Facebooki da joj se nije javio od 6. februara, uhapšen je 7. februara u Sloveniji nakon što su slovenački policajci u njegovom automobilu pronašli veću količinu droge u bocama, piše Jutarnji list.

Kako se navodi, Markus je 7. februara prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju. U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenački policajci u pretresu vozila. Iz pouzdanih izvora Jutarnji list saznaje da je Markus prevozio tri litra amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su prilikom pretresa.

Dejan Markus je odmah uhapšen. Stavljene su mu lisice na ruke i odveden je u policijsku stanicu, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, određen mu je pritvor.

Misteriozni nestanak 

Beogradski kuhar nastanjen u Zagrebu Dejan Markus, koji se u Srbiji proslavio emisijom “Kuhati srcem” posljednji put je viđen 6. februara.

U Hrvatskoj nestao proslavljeni TV kuhar: Sestra moli za pomoć

0

Pošto se danima nije javljao prijateljima i porodici, oni su njegov nestanak prijavili policiji. Od tada, pa sve do danas, za njim je intenzivno tragala hrvatska policija, a uključili su se i brojni prijatelji i poznanici ove porodice.

“Ako imate bilo kakvu informaciju o mom bratu, molim vas javite policiji. Nikad se nije dogodilo da se ne javi, da nestane. Na mobilnom i na društvenim mrežama Dejan je bio aktivan, kako se ono kaže, od 0 do 24. Posljednji put sam se s njim čula preko poruka 6. februara, a nestao je idući dan. I od tada samo tišina, neizvjesnost i očaj.”

Ovim riječima za hrvatski Jutarnji list govorila je Jelena Markus, Dejanova sestra.

Prema njenim riječima, Dejan je svom prijatelju stanodavcu kazao da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče.

“Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedjelju. Prijatelj ga je u stanu tražio, ali bezuspješno. Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih je možda mogao da odsjedne i kojima je rekao da će se javiti ako dođe, ali nije. Zvali smo i hotele. Dejana nigdje nema”, govorila je sestra nestalog kuhara. 

Ostatak teksta čitajte na ovom LINKU

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije