Otkriven identitet oca koji je bacio četvero djece s prvog sprata

Radiosarajevo.ba
Otkriven identitet oca koji je bacio četvero djece s prvog sprata
Foto: Wikipedia / Otok Pag

Otac koji je jutros bacio četvero djece s prvog sprata kuće u Pagu, s visine od šest metara, pri čemu je dvoje djece teško povrijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.

Otok Pag / Hrvatska: Otac bacio četvero maloljetne djece s prvog sprata kuće

kako doznaje Index.hr riječ je o 54-godišnjem Josipu Rođaku koji je prije desetak godina na Pag doselio iz Virovitice. On je priveden i nalazi se u prostorijama policije.

Otac koji je jutros bacio četvero djece - undefinedFoto: Index.hr / Otac koji je bacio četvero djece

Iz Kampa Šimuni potvrdili su informaciju, da je muškarac koji je bacio četvero djece s prvog sprata njihov zaposlenik.

"U ovom trenutku ne možemo niti želimo komentirati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u tijeku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama", poručili su.

Index je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših zaposlenika Kampa Šimuni, koji je tamo radio kao animator tokom sezone. Kako je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka.

"Njegova žena je dolazila u kamp na mini disco. Ona je ostavila djecu nama, da se mi brinimo o njima, dok je ona išla piti u kafić", ispričao je.

"Djeca su bila užasno prljava", dodao je.

Kako je ispričao, zbog nedoličnog ponašanja majci je bio zabranjen ulaz u kamp.

Podsjetimo, Hrvatsku je jutros potresao nezapamćen čin oca koji je s prvog sprata kuće u Pagu bacio četvero djece.

Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a dvoje djece je teže povrijeđeno, no još se ne znaju detalji o njihovom stanju.

Njihov 54-godišnji otac bacio ih je s visine oko šest metara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije