Otac Austrijanke koju je ubio gliser: "U Hrvatskoj je kao u zemljama trećeg svijeta"

Radiosarajevo.ba
Otac Austrijanke koju je ubio gliser: "U Hrvatskoj je kao u zemljama trećeg svijeta"
Foto: Kronen Zeitung / Tragično stradala Verena Heinz s ocem

U srijedu poslijepodne na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku dogodila se tragedija kada je na austrijsku državljanku Verenu Heinz naletio gliser.

Nesretna 28-godišnja djevojka iz gradića Strobl kraj Salzburga podlegla je na putu do riječke bolnice. U Hrvatsku je stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču, a kobnog popodneva je ronila s ocem.

Na plaži ispred hotela Malin na djevojku je naletio gliser kojim je upravljao mladi voditelj motorne sportsko-rekreativne brodice.

Dieter Heinz, otac stradale djevojke, ispričao je svoju verziju događaja za austrijski Kronen Zeitung.

"Plivali smo prema obali kada nam se velikom brzinom približio gliser. Nije smio biti na 100 metara od obale. Nismo imali vremena da reagiramo. Pregazio nas je, Vereni otkinuo nogu", priča sa suzama u očima Dieter Heinz koji je i sâm povrijeđen u nesreći.

Posebno je ogorčen na hrvatsko zdravstvo.

"Sistem je kao u zemljama trećeg svijeta. Prošla je čitava vječnost dok nije došla hitna pomoć. U bolnici niko nije govorio njemački ili engleski. Samo je glavni doktor, koji mi je saopćio tužnu vest, malo govorio engleski", rekao je Dieter Heinz koji se nakon tragedije morao pobrinuti za transport tijela svoje kćerke koje će biti kremirano u krugu porodice i prijatelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije