Oštra poruka iz Ljubljane: Hrvatska se treba ponašati u skladu s vrijednostima EU

Hina, Radiosarajevo.ba
Oštra poruka iz Ljubljane: Hrvatska se treba ponašati u skladu s vrijednostima EU
RTV Slovenija / Premijer Slovenije Marjan Šarec

Sjednica slovenskog Vijeća za nacionalnu sigurnost održana je večeras u Ljubljani. Sjedinici su prisustvovali ministar financija Andrej Bertoncelj, ministrica infrastrukture Alenka Bratušek, predsjednik Republike Borut Pahor, ravnatelj Save Rajko Kozmelj i predstavnik najveće oporbene stranke SDS-a.

"Vijeće za nacionalnu sigurnost upoznalo se s prisluškivanjem u arbitražnom postupku, te ujedno osudilo bilo kakav pokušaj utjecanja na slobodu medija u Sloveniji", objavljeno je nakon trosatnog sastanka, javili su slovenski mediji.

Podsjetimo, televizija POP TV objavila je da je posrednik hrvatske vlade Ivan Tolj, prvi čovjek austrijske Štirije u Hrvatskoj, pokušao zaustaviti emitiranje reportaže te televizijske postaje o prisluškivanju.

Sudionici sastanka Vijeća za nacionalnOštra poruka iz Ljubljane: Hrvatska se treba ponašati u skladu s vrijednostima EUu sigurnost koji je vodio premijer Šarec izrazili su očekivanje da će se "Hrvatska ubuduće suzdržati od postupaka koji su u suprotnosti s vrijednostima Europske unije, vladavinom prava, te zaštitom ljudskih prava i sloboda", objavljeno je nakon sastanka.

Izaslanik predsjednika Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše Božidar Breznik medijima je kazao da i on osuđuje neopravdani utjecaj za medije, ali da vlada mora priznati da je arbitraža o granici s Hrvatskom stvar prošlosti.

"Čini mi se da je ovo prije bila informacija motivirana dnevno-političkim razlozima nego informacija s područja nacionalne sigurnosti", kazao je Breznik.

Ostali sudionici sastanka u kratkim su izjavama za javnost samo ponovili da je djelatnost Hrvatske na sabotiranju arbitražnog procesa, kao i djelatnost usmjerena na slovenske novinare "nedopustiva" i u neskladu sa slovenskim temeljnim vrijednostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije